Patlamaya Dayanıklı Dış Cephe Kaplaması için Prekast

11.10.2019
Patlamaya Dayanıklı Dış Cephe Kaplaması için Prekast

Patlamaya dayanıklı dış cephe kaplaması için prekast cephe için günümüzde başka bir alternatif hala yoktur. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ciddi bir sorun olan terör olayları sonucunda ortaya çıkan büyük felaketlerin önüne geçmek yapılara verdiğimiz değer kıymetle karşımıza çıkmaktadır. Bu durumun terörle ne alakası var diyeceksiniz? Aslında sadece terör değil karşımıza çıkacak yangın, deprem, sel ya da ciddi bir darbeye maruz kalınacak her hangi bir durum sonucunda ortaya çıkan şey maalesef hüsrana neden olmaktadır.

Patlamaya dayanıklı dış cephe kaplaması için prekast aklınızın hayalinizi almayacağı çok yüksek direnç göstermektedir. İşte tüm bunarlın bu felaketlerin sonucunda ortaya çıkan yüksek basınç oluşturan patlamalarda bir kaplama bir yapı ne kadar direnç gösterebilir? Ciddi anlamada direnç göstermektedir. İçinde kullanılan malzemeler sayesinde büyük direnç göstermesi ister iç ister dış kaplamalar olsun her yerde kullanıma müsait bir yapı uygulamasıdır. Günümüzde kamu binalarının büyük önem taşıdığı  şu zamanlarda sık sık ziyaret edilen devamlı insan sirkülasyonun olduğu bu mekanlar ile birlikte aslında bu potansiyele sahip her yapının her binanın prekast cephe kaplamaları ile donatılması güvenlik için büyük önem taşımaktadır.

Patlamaya dayanıklı dış cephe kaplaması için prekast uygulamaları bir yapının gereğinden fazla yük taşımasının da önüne geçmektedir. Her yönden avantaj kazandırmakta olan prekast cephe uygulamaları ile hem kendinizi hem yapınızı koruyacak hem de değerini arttıracaksınız. Özellikle kamu binalarında görülen kullanılan malzemeler alüminyum ve plastik dış cephe kaplamaları güvenliği ciddi oranda tehdit eden bir durum ortaya çıkarmaktadır. Bu malzemelerin kullanım sonucunda herhangi bir durum olmasızın kendi kendine çatlamalar, kırılmalar görülmesini düşünürsek herhangi bir etki sonucunda yapıların çökmesi kaçınılmaz olacaktır.

Patlamaya dayanıklı dış cephe kaplaması prekast uygulamalarının hafif bir yapı olması herhangi bir doğa afeti, ya da dış etkenlerle ortaya çıkacak patlamalarda yüksek direnç gösterdiği gibi olası bir kırılma çatlama ya da patlama da insanlara zarar vermeyen bir özelliğe sahiptir. Bunun can ve mal güvenliği için büyük önem arz ettiği tartışılmaz bir gerçektir.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz