Kaplama Süreçleri ile Prekast Uygulamaları

20.09.2019
Kaplama Süreçleri ile Prekast Uygulamaları

Kaplama süreçleri ile prekast uygulamaları profesyonel bir şekilde yapılması şartı ile çok kolay gerçekleştirilmektedir. Prekast uygulamalarına talebin artması ile birlikte piyasada bu işi bilen bilmeyen birçok kişi de bu işin içine girmiştir. Firma sayısının bu kadar artış göstermesi ile birlikte bu işi iyi yapanları bulmak için gerekli ön araştırmayı yapmak bu işin ilk adımı olarak karşımıza çıkar.

Kaplama süreçleri ile prekast uygulamaları yapan firmaları ayırt etmek de aslında çok zor da değil. Öncelikle yapılacak ilk şey önceden yapılmış çalışmaları araştırmaktır. Yani daha önce yapılan prekast uygulamalarını görmek nasıl bir iş çıkardıklarını incelemek ve bu işi yapan yerlerle firma hakkında bilgi edinmek gerekmektedir. Yani prekast firmasının sahip olduğu referanslar aslında o firmanın tüm geçmişini iş ile ilgili her şeyini ortaya koymaktadır.

Kaplama süreçleri ile ilgili prekast uygulamaları zaten prosedüre uygun bir şekilde yapılmalıdır. Bu işi yapan tecrübeli firmalar da bu prosedürü harfi harfine yerine getirmektedir. Prekast uygulamaları en ufak bir hatayı bile kaldırabilecek bir yapıya sahip değildir. Alınacak ölçülerden çıkarılacak kalıplara, montaja kadar çok titizlik isteyen bir çalışmadır. Bu işin ustası olan bir firma bu işi beş başlık altında en ince detayına kadar gerçekleştirmektedir. İlk aşama olan projelendirme en önemli noktadır. Alınacak ölçülerle birlikte bu işin ikinci aşaması olan oluşturulacak projeye bağlı olarak ortaya kalıplar çıkmaktadır. Bu proje sırasında kullanılacak malzemeler için liste ve sonrasında temin edilme süreci başlamaktadır.

Tüm malzemelerin temin edilmesi ile birlikte prkeast karışımı ortaya çıkar ve bu karışım kalıplara dökülmek sureti ile kurutulmaya bırakılır. Bu işin üçüncü aşması olan montaj da en iyi ellerden ortaya çıkarılmalıdır. Zaten bu aşmaya kadar doğru yapılan adımlar sonucunda iş doğru bir şekilde montaj edilmesine kalmaktadır. Ayrıca bu montaj sonrasında çekilmesi gereken silikon da bu sürecin dördüncü adımıdır. Silikon da bilir kişi tarafından doğru olarak yapılmalıdır. Beşinci son adım ise boya bu işi gösteren tamamlayan kendini tam olarak yansıtan süreçtir.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz