Prekast İçeriği için Doğru Hammadde Seçimi

03.05.2019
Prekast İçeriği için Doğru Hammadde Seçimi

Prekast içeriği için doğru hammadde seçimi yapıların en doğru en kaliteli en modern şekilde yapılabilmesi bakımından oldukça önemlidir. Prekast yapı malzemesi özelliği bakımından içeriğinde bulunan maddelerin doğru ölçülerde doğru hammadde ile ortaya çıkarılması en iyi en kaliteli en uzun ömürlü olmasına yardımcı olmaktadır. Gramajlarının ve doğru hammadde seçimi ile istenilen performansın yakalanması ile artık yapıla çok daha ekonomik çok daha uzun ömürlü olabilmektedir.

Prekast içeriği için doğru hammadde seçimi her geçen gün kendini yenileyen geliştiren ve tüm teknik özelliklerin en doğru bir şekilde kullanılması ile ortaya çıkarılan üretim sonrasında montaj edilmesi sureti ile en doğal en modern görünümü kalitesi ile birlikte üretmek günümüz şartlarında çok daha kolaydır. Bulunduğumuz çağ itibari ile gelişen teknoloji tüm sektörde kendini göstermiş ve inşaat sektöründe de yeni bir çığır açılmasına vesile olmuştur. Ancak her şeyde her sektörde olduğu gibi prekast içeriği için doğru hammadde seçimi en önemli özelliktir. İşte, prekast içeriği bakımından doğru hammadde seçimi için gerekli olanlar:

Cam Elyaf;

Birçok sanayide kullanılmakta olan cam elyaf inşaat sektöründe de geniş yelpazede kullanılmaktadır. Ancak özellikle dikkat edilmesi gereken nokta prekast cephe sistemleri için kullanılacak olan cam elyaf teknik özellikler açısından dikkat edilmelidir.

  • Kullanılacak olan cam elyaf beton içerisinde kaybolmayacak şekilde, kendi gücünü, performansını demir kadar gösterebilmesi için uygun ölçülerde kullanılması,
  • Kullanılacak olan cam elyaf için pas ile alkali için yüksek direnç göstermesi,
  • Cam elyafın kullanıldığında kopmaması oldukça önemlidir.

Çimento;

  • Kullanılması planlanan çimentonun içinde yer alan PH değerinin doğru oranda olması,
  • Kullanılması planlanan çimentonun en yeni ve sertleşmeyen bir ürün olması,
  • Kullanılması planlanan çimentonun en iyi şartlarda muhafaza edilmiş yani yanmış çimento olmamasına dikkat edilmelidir.

Silis Kumu;

  • Uygun Ebatlarda olması,
  • İyice temizlenmiş ve yıkanmış olması,

Kimyasallar;

  • Seçilen kimyasalların erimeyecek derecelerde, plastik değerleri düşük olmasına dikkat edilmelidir.

Demir Karkas ve bağlantılar için kullanılacak demir;

  • Prekast içeriği için doğru hammadde seçimi için genişlemeye karşı dirençli, kaynaklaması doğru yapılan, kalınlığının minimum 3 mm olması önemlidir.
Tümü

Son Prekast Projelerimiz