Prekast Cephe Kaplama Süreci

04.04.2019
Prekast Cephe Kaplama Süreci

Prekast cephe kaplama süreçleri hakkında bilgisi olmayan çok kişi bulunmaktadır. Günümüzün en kaliteli en uzun ömürlü en modern yapı malzemesi olan prekast cephe kaplama süreçleri hakkında bilgi sahibi olmayanların bu kaplama türüne ön yargılı bakması ve oldukça da masraflı bir uygulama olduğu düşüncesi maalesef bu yapı malzemesi tercih etmelerini engellemektedir.

Prekast cephe kaplama süreci için belli başlı durumlar ve bu durumların oldukça kontrollü yapılması bu işi profesyonel kişiler, firmalar tarafından yönetilmesi şartı ile istenilen sonuçlara ulaşılabilmektedir. İşte Prekast cephe kaplama süreçleri:

Prekast Proje Aşamaları

Prekast cephe kaplam süreci için ilk aşama proje aşamasıdır ve uygulamanın doğru bir şekilde ortaya çıkabilmesi için de en doğru proje çalışmasının ortaya çıkarılması profesyonel ellerce yapıldığında ortaya çıkmaktadır. Bu süreç içinde Prekast cephe kaplama yapılacak olan alanların çizimi yapılmaktadır. Tabi bunun öncesinde yapılması gereken şey röleve çalışmasıdır. Bunun içinde yetkili olan kişilerin görevlendirilip uygulamanın yapılacağı alana göndererek en doğru ölçümleri almaları gerekmektedir. Röleve çalışması sonrasında yapılacak olan proje en detaylı noktalar göz önünde bulundurularak yapılmaktadır. Bu işi en doğru yapan firmaların çoğunlukla bir günde projeyi hazırlamaları mümkün olabilmektedir.

Prekast Üretim Aşaması

Prekast cephe kaplama sürecinin ikinci aşaması üretimdir. Bu üretim için hazırlanan proje göz önünde bulundurularak prekast için tüm döküm çalışmaları milimine bile dikkat edilerek hazırlanmakta ve kalıplar ortaya çıkarılmaktadır. Bu kalıpların hatasız olması gerekmektedir. Doğru karışımlarla hazırlanan prekast yapı malzemesi istenilen şeklerde bu kalıplara dökülmek sureti ile gerçekleştirilmektedir. Dolayısı ile de istenilen ölçü ve modellerde üretilen prekast yapı malzemesi kurutulup uygulama yapılacak alanda montaj edilmesi sureti ile gerçekleştirmektedir.

Prekast Montaj Aşaması

En doğru ölçülerle kalıplara dökülüp kurutulması ile elde edilen prekast yapı malzemsi uygulama yapılacak alanlarda montaj edilmesi sureti ile gerçekleştirilmektedir ki ufacık bir hata hem maddi zarar hem de zaman kaybına neden olmaktadır. İşte bu nedenle profesyonel ellerce yapılması önemlidir.

Prekast Boya Aşaması

Bu iki aşama da prekast cephe kaplama için son dokunuşlardır ve son dokunuşlarda ürünün daha kaliteli daha modern görünmesi için oldukça önemli bir çalışma gerektirmektedir.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz