Prekast İçeriklerinde Doğru Seçim

29.03.2019
Prekast İçeriklerinde Doğru Seçim

Günümüzün en popüler en kaliteli en modern yapı malzemesi olan prekast içeriklerinde doğru seçim oldukça önemlidir. Prekast yapı malzemesinin en avantajlı olarak anılması seçilen ham madde seçimi ve oranlarıdır. Her yapı malzemesinde olduğu gibi kullanılan ham maddeleri ile oranlarının doğru belirlenmesi ile en iyi yapı malzemesi olma şanını almaktadır.

Geçmişten günümüze yapılan kıyaslamalarda oldukça iyi bir yere sahip olan prekast her geçen gün kendini yenilemesi gösterdiği performans ile en çok tercih edilen yapı malzemesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Sürekli olarak teknik anlamda değerlerini arttırması ve en iyi sonuçları sunması bakımından gelişen teknolojiye değişen gelişime ayak uydurması bakımından diğer yapı malzemelerine karşı büyük far atmaktadır. Hatta bu anlamda prekast yerin alternatif olmaması da mimarların mühendislerin inşaat sektöründe tek geçtiği prekast içeriklerinde doğru seçim olması şartı ile en başta yerini almaktadır. Prekast içeriklerinde doğru seçim tam olarak 5 ham madde ile açıklanabilmektedir.

Prekast içeriğinde doğru seçim için 5 ham madde şöyle:

  • Cam Elyaf: Günümüzün sanayi ile inşat sektöründe çokça kullanılan günümüzün son teknolojisi için en çok kullanılan cam elyaf prekast yapı malzemesinin elde edilmesinde de oldukça önemli bir yere sahiptir. Cam elyaf için en önemli nokta teknik özelliklerinin dikkate alınarak kullanılmasıdır.  Bununun için dikkat edilmesi gereken nokta beton içersinde kayıp olmayan ve en güçlü değerlere sahip hatta demir görevini üstlenmesi, tüm alkali ile pasa en yüksek direnci göstermesi ve tabi ki de kopmaması oldukça önemlidir.
  • Çimento: Öncelikle PH değeri  doğru olan ölçümlerle kullanılacak çimentonun sert olmaması ve en yeni malzeme olması ve en iyi şartlarda muhafaza edilmiş olması gerekmektedir.
  • Silis Kumu: Yıkanmış olması, en uygun ölçülerde kullanılması ve en önemlisi de temiz olması oldukça önemlidir.
  • Kimyasallar: Seçilen kimyasalların karışım sırasında erimeyecek ölçüde en iyi derecede olması, plastik değerlerinin gerektiği kadar düşük olması ve kullanılan malzemelerin en yüksek mukavemete sahip olması oldukça önemlidir.
  • Demir Karkas ve Bağlantılar için Kullanılması Gereken Demir: En doğru kaynaklama şekli ile genleşmeye maruz kalmayan statik hesabı uygun yapılan prekast içeriklerinde doğru seçim için oldukça önemlidir.
Tümü

Son Prekast Projelerimiz