Prekast Bursa

20.01.2016
Prekast Bursa

Prekast malzeme kullanılabilirliği ve kolay işlenirliği bakımından pek çok ilde tercih sebebi olmaya devam ediyor.  Tarihi yapılarıyla meşhur olan Bursa’da bu malzemeyi yaygın olarak kullanan şehirler arasında yer almakta.

Bursa’da Prekast malzemeden genel olarak köprülerin sağlamlaştırılmasında yararlanılıyor. Prekast malzemenin Bursa köprülerinde ve sağlamlaştırılmasında kullanılmasının sebebi tarihi dokunun korunmak istenmesidir.

Bir eksikliği olan karayollarındaki tünelleri ve ya köprüleri onarmak amacıyla bu iş için özel üretilen köprü Prekast'ları, İseldaş Prekast tarafından, Bursa Prekast fabrikalarında da üretilmektedir. Sağlamlıklarının yanı sıra tasarımıyla da ilgi çekici olmaları için Bursa'da İseldaş Prekast tarafından farklı ebatlarda ve farklı seyreklikte piyasaya sürülmüştür.

Tasarımların içinde ilgi  çekici olarak tek parça kemerli, fonksiyonel iki parçalı kemer, geleneksel takviyeli düz köprüler, korkuluklar, duvar kanadı, bulunmaktadır . Her sistem açıklıklı uzunluğu, yayılma yüksekliği ve yük kapasitesi için kendi spesifikasyonu vardır.

Avrupa’da da pek çok örneği bulunan bu köprüler tarihsel yapıları da bozmadığı için turistler tarafından da rağbet görmeye devam etmektedir. Örneğin Brooklyn Köprüsü de kısa bir zaman önce bu yolla tekrar sağlamlaştırılarak şehre kazandırıldı.

Bursa’da Prekast üreticilerinin de amaçlarından biri şehre turist çeken değerleri koruyarak uzun süre dayanıklı olmalarını sağlamaktır. Taş işçiliğine de uygun olan Prekast malzeme bu yüzden Bursa’daki köprü, kemer, tünel ve daha pek çok yapının onarımında ve inşasında kullanılmaktadır.

Bursa’da gelişen Prekast üretimi ve yaygınlaşan kullanımının diğer tarihi ve turistik değerleri olan şehirlere de yaygınlaştığını yakın zaman da görecek gibiyiz.

Hızla büyüyen Prekast üretim ağı ve ulaştırma imkanları sayesinde büyük şehirlerdeki değerler korunabilir ve şehirlere uzun süreli kazandırabilir. Bu amaçla silis kumu, cam elyafı ve beyaz çimentodan elde edilen bu yapı malzemesini ülke geneline tanıtmakta fayda vardır.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz