Prekast ve Deprem

22.02.2019
Prekast ve Deprem

Prekats ve deprem birbiri ile oldukça ilgilidir. Günümüzde hem çok ağı olmayan hem kaliteli hem uzun ömürlü hem doğa dostu hem de modern bir cephe oluşturmak prekast yapı malzemesi ile çok kolay yapılmaktadır. Tüm bunları bir arada sizlere sunan prekast cephe sistemleri yeni ya da eski yapılarınız için farklılık yaratmaya en müsait olan bir malzemedir.

Prekast ve deprem birbirleri ile nasıl ilişkilidir? diye soracak olursanız yapıların en büyük sorunu yani eskiden en büyük sorunu yapılara yüklenen tonlarca betonlardır. Deprem bölgesinde olan ülkemizin özellikle de birinci dereceden deprem bölgesi olan yerler için en hafif yapı malzemesi kullanmak birçok hayatı kurtarmaktadır. Cephe kaplama sistemlerinde seviye atlayan ve akla gelebilecek her anlamda her şeyi içinde barındıran birçok atı yönler prekast cephe ile sağlanabilmektedir. Prekast cephe kaplamaları ile binaların gereksiz yüklerinden kurtarılmasına yardımcı olmaktadır. Beton yığını yerine ısı ve ses yalıtımını en üst düzeyde sağlayan, hafif ama kaliteli, modern görünüm sayesinde prekast ile farklı olma yolunda atılan adım olacaktır.

Prekast ile deprem arasında sıkı bir ilgi olduğunu söylemiştik. Prekast cephe kaplamaları için yapılan uygulama beton yapılardan çok farklıdır. Öncelikle prekast karışımı yerinde yani üretim alanında yapılmaktadır. Üretim alanlarında en uygun oranlarla yapılan karışım önceden istenilen şekil ve ölçülerde yapılan kalıplara dökülme ve kurutma işlemleri ile gerçekleştirilmektedir. Kurutulan prekast cepheler montajı yapılacak olan yerlere nakliye edilmesi sureti ile gerçekleştirilmektedir. Bu montaj sırasında sıkıntıların doğmaması için de işin en başta doğru yapılmış olunması gerekmektedir. Prekast cephe ile kaplanacak olan alanların en doğru şekilde milimi milimine ölçülerin tam alınması montaj sırasında ortaya çıkan prekast cephelerin cuk diye yerine oturması demektir.

Prekast ve deprem arasındaki sıkı bağ da insan güvenliğini koruyan olası bir deprem anında hafif olan prekast yapı malzemesi ile canınızın maksimum düzeyde koruması bakımından da oldukça iyi olan günümüzün enleri içinde en başta duran bir mal zemdir. Prekast ve deprem için en pozitif yönler iç içedir.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz