Prekast Cephe Kaplamalarında Kalite

15.02.2019
Prekast Cephe Kaplamalarında Kalite

Prekast cephe kaplamalarında kalite en çok aranan kriterdir. Cephe kaplamalarında prekast denilice aklımıza gelecek ilk şey cam elyaf takviyeli beton kullanılması ya da fiber katkılı beton olarak da ifade edilmektedir. Prekast kalitesi içeriğinde bulunan maddelerden kaynaklanmaktadır. İçeriğinde bulunan silis kumu ile birlikte alkali dayanımı olan cam elyaf ile birlikte suyun da en doğru oranlarla kullanılması ve bu karışımın kalıba dökülmesi ile de montaj yapılması sureti ile cephe kaplamaları yapılmaktadır.

Prekast cephe kaplamalarında kalite arayanların hangi firma ile çalıştığı da oldukça önemlidir. Bu işi yapan pek çok firma varken bu işin ehli olan sayısı maalesef çok değildir. Uzun ömürlü bir prekast cephe kaplamalarında kalite için seçilen firma hakkında araştırma yapmak, sahip olduğu referanslar hakkında bilgi almak mağduriyetlerin önüne geçecektir. Prekast cephe kaplamaları günümüzde kalitenin yanında estetik açısından da farklılıklar oluşturmak demektir. İstenilen renk ve modellerin ortaya çıkarılabildiği prekats yapı malzemesi yapınızın kendi imzasını atmasına yardımcı olurken diğer yapılardan da farkını ortaya koymaya birebirdir. 

Prekast cephe kaplamalarında kalite birçok avantajı da beraber getirecektir. Prekast cephe kaplamalarında prekast üretimi yapılırken binanın bulunduğu çevresel faktörler de göz önünde bulundurulmalıdır. Ayıraca prekast üretimi sırasında kullanılmakta olan ekipmanların defalarca hatta bilerce defa kullanılabiliyor olması hem zaman hem de ekipman bakımından tasarruf yapmaya yardımcı olmaktadır. Prekast cephe kaplamalarında kalite hem içi hem de dış etkenlere karşı yüksek direnç göstermektedir. Ayrıca hem ısı hem de ses yalıtımı için de bire bir olan prekast yapı malzemesi A1 sınıfı yanmaz maddelerden oluşmaktadır. Dolayısı ile de yangın yönetmeliği için de en uygun olan prekast yapı malzemesidir.

Prekast cephe kaplamalarında kalite hem mimari açıdan çok farklı boyutlar kazandırmaya yardımcı olmakta hem de maliyet bakımından da hakkına veren bir ürün olarak karşımıza çıkmaktadır. Akla gelebilecek her türlü çevre düzenlemelerinde, yağmur suyu kanallarında, güvenlik duvarı oluşturmada kullanılması ile birlikte su ve kanalizasyon boruları için de prekast yapı malzemesi çok farklı alternetifler için kullanılabilmektedir.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz