Prekast Üretimi

03.02.2019
Prekast Üretimi

Prekast üretimi hakkında bilinenler çoğu zaman yanlış öngörülerin ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Öncelikle “Prekast nedir?” Prekast nerelerde kullanılır?  Prekast kullanımı avantaj mı dez avantaj mı?  Prekast kullanmak çok maliyet gerektir mi?”  şekilde çok fazla sorular gelmektedir. Öncelikle “Prekast nedir? sorusu için verilecek cevap: Cam elyaf takviyesi olan beton ya da fiber katkılı beton olarak kısaca tanımlanmaktadır. Prekast üretimi için kullanılan silis kumu, beyaz çimento, alkali dayanımı oldukça yüksek olan cam elyaf ile suyun doğru oranlarda karıştırılması ile ortaya çıkan bir beton karışımdır.

Prekast üretimi sırasında içeriğinde bulunan maddelerin gerekli ölçülere göre yapılması prekast üretiminde en önemli noktadır. Prekast üretimi sonrasında ortaya çıkan karışımın istenilen ölçü ve şekildeki kalıplara dökülmesi ve sonra da kurutulması sureti ile prekast üretimi gerçekleştirilmektedir. Prekast üretim çok titizlik gerektiren bir iştir. Prekast uygulaması yapılacak olan alanların doğru şekilde eksiksiz tam olarak alınması en önemli noktadır. Prekast üretimi kadar önemli olan ölçü alımları sırasında eksik ya da fazla ölçü almak demek prekast yapı malzemesinin boşa gitmesi demektir. Prekas6t üretimi karışım hazırlandıktan sonra kalıplara dökülmesi, kurutulması ve monte etme işlemi ile gerçekleştirileceğinden başlangıcından bitişine en ufak detaya dikkat edilmesi her anlamda oldukça önemlidir.

Prekast üretimi ile istenilen her model her şekil verilebilmektedir. Hem iç hem de dış cephelerde rahatça kullanılabilen oldukça kaliteli uzun ömürlü prekast yapı malzemesi ile yapılarda mimari fark oluşturmak oldukça kolaydır. Günümüzde birçok yapılarda mimarların farklılık ve kalite bakımından imza atılmasına katkı sağlaması fark yaratmaya yardımcı olmaktadır. Doğa dostu, uzun ömürlü prekast yapı malzemesinin ses ve ısı yalıtımı için de bire bir olması maddi manevi kazanç sağlamak için oldukça idealdir. Prekast üretimi sırasında kullanılan malzemelerin yazın sıcağından kışın da soğuğundan koruması enerji tasarrufuna yardımcı olurken ses yalıtımı da yapı içlerine girecek gürültü kirliliğinin önüne geçmektedir. Prekast üretimi burada ifade edilen birçok özelliği ile artılar kazandırırken asıl merak edilen soru “Prekast kullanmak çok maliyet gerektir mi?”  için cevap diğer yapı malzemelerine oranla asla çok maliyetli değildir.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz