Prekast Dış Cephe Kaplamalarının Farkı

21.12.2018
Prekast Dış Cephe Kaplamalarının Farkı

Prekast dış cephe kaplamalarının farkı geçmişten günümüze kendini net bir şekilde ortaya koymaktadır. 1970’li yıllarda öncelikle Avrupa sonrasında Amerika ülkelerinde kullanılmaya başlanan prekast cephe kaplamalarının ülkemizde kullanılmaya başlanması son birkaç yıldır görülmektedir. Prekast cephe kaplamalarının çok kişi tarafından bilinmemesi ile birlikte ülkemizde prekast cephe geçmişinin son birkaç yıla dayanması da yaygınlaşması da sonuç olarak karşımıza çıkmaktadır.

Prekast dış cephe kaplamalarının ülkemizde son yıllarda görülen yaygınlığı da hem insan sağlığın için hem de uzun ömürlü bir kullanım için oldukça idealdir. Prekast kelimesinin kelime anlamı dökülme olması itibari ile kalıplara dökülme sureti ile gerçekleştirilmektedir. Birçok mimarın birçok mühendislerin özgün tasarımlar oluşturmasına fayda sağlayan prekast cephe kaplamaları ile kaplanan her binanın daha farklı daha modern daha özgün olmasına fayda sağlamaktadır. Prekast dış cephe kaplamalarının farkı da bu şekilde ortaya çıkmaktadır. Prekast dış cephe kaplamalarının farkı ve avantajları da şöyledir:

  • Prekast dış cephe kaplamalarının farkı dökülme sureti ile yapılmakta ve illa da dökülen yerde kullanılma zorunluluğunun olmamasıdır. Karışımın gerçekleştirildiği yerde kullanım gerektirmeyen prekast dış cephe kaplamaları işinin uzmanı olan kişilerin karıştırması sureti ile fabrikalarda yapılması prekast dış cephe kaplamalarının usulüne en uygun şekilde yapılmasına fayda sağlamaktadır.
  • Prekast dış cephe kaplamalarının farkı için de istenilen tüm mimari alan oluşturulmak istenen her yerde kullanılarak en popüler en modern en farklı dış cephe oluşturulmasına olanak sağlamaktadır.
  • Prekast dış cephe kaplamalarının farkı da kalıplara dökülerek yapılması istenilen her modele her şekle göre üretilebiliyor olmasıdır. Bu durum dış cephelerin daha da güzelleşmesine fayda sağlayabilmektedir.
  • Prekast dış cephe kaplamalarının diğer bir farkı da oldukça önemli olan izolasyon için en ideal yapı malzemesidir. Dolayısı ile de her isteğe her ihtiyaca göre de hem arttırma hem de azaltma sağlanabilmektedir.
  • Çok farklı olarak oluşturulabilecek tasarımlar ile yeni ya da eski yapıların daha estetik bir görünüm kazanması için tüm mimari tasarımlara cevap vermesi de her ihtiyaca her isteğe her zevke cevap vermesine olanak sağlayabilmektedir.
Tümü

Son Prekast Projelerimiz