Fark Yaratan Prekast Kaplama

30.11.2018
Fark Yaratan Prekast Kaplama

Fark yaratan prekast kaplama yeni yapıların en belirleyici en etkileyici olmasına katkı sağlamaktadır. Birçok yönü ile yeni yapıların farkını en bariz şekilde ortaya koyması nedeni ile en çok tercih edilen prekast kaplama günümüzün en çok tercih edilen yapı malzemesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Yapılara kazandırdığı avantajlar sayesinde hem estetik anlamda hem de kalite anlamında en çok verim alınabilmesi fark ayartan prekast kaplama sayesinde olmaktadır.

Fark yaratan prekast kaplama ile yapılacak olan maliyet analizi hem yapım aşamasında hem de yapıların kullanım aşamasına oldukça ekonomik olduğu tüm mühendisler tarafından ifade edilmektedir. Eskiden kullanılmakta olan ağır betonlar binalara çok gereksiz bir yük bindirmeye sebep olduğu gibi devamlı bakım yapılsa da prekast kaplamanın oldukça gerisinde kalan kalite düşüklüğü ve yıpranmanın ortaya çıkardığı çatlaklar, şişmeler, çürümeler vb. tüm olumsuz durumlar devamlı olarak masraf dökülmesine neden olmaktadır.

Fark yaratan prekast kaplama ile ortaya çıkan avantajlar şöyle özetlenebilir:

  • Fark yaratan prekast kaplama ile tüm yapıların yalıtım ihtiyacı 0’dür. Hem yazın hem de kışın ısı yalıtımı imkanı yaratan prekast kaplama enerji tasarrufu için birebirdir. Evin ısınması ya da soğuması için devamlı olarak ekonomik tasarruf için prekast kaplama çok büyük fark yaratacaktır.
  • Prekast kaplama ile diğer yapı malzemeleri arasında yapılacak masraf çok büyük fark yaratmaktadır. Prekast için biri kere de dökülecek para, diğer yapı malzemelerinde devamlı olarak para dökmek zorunda kalındığında arada ne kadar büyük fark oluşturacağını artık siz düşünün.
  • Yapılar için oldukça önemli olan alanların daha geniş kullanılabilmesi ve yapıların daha hafif olmasına yardımcı olan prekast kaplama yapıların daha dayanıklı olmasına fayda sağlamaktadır. Ülkemizde ortaya çıkan doğal afetlerden depremde can güvenliğini çok fazla koruyabilmektedir. Ayrıca yanmazlık özelliği ile de yangına karşı da büyük direnç göstermesi de belki de prekast kullanımının ne kadar gerekli olduğu daha net anlaşılabilir.

Fark yaratan prekast kaplama ile hem kendinize hem de yapılara verdiğiniz değerin ne kadar fazla olduğu her şekilde kendini gösterebilmektedir.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz