Prekast için Teknik Özellikler

16.11.2018
Prekast için Teknik Özellikler

Prekast için teknik özellikler günümüzde en gelişmiş yapı özelliğindedir. Yapılarda oluşturulan cephelerin çok daha pürüzsüz olabilmesi estik anlamda gerekli görünümü vermesi bakımından en iyi sonuçların alınabildiği prekast için teknik özellikler tüm ihtiyaçlara tam olarak cevap verebilmektedir. Yeni bir yapının ya da yenilenmek isteyen bir yapının tüm cephesinde ne isteniliyorsa her ihtiyaca cevap verebilen prekast cephe her anlamda kazandırdığı avantajlar sayesinde günümüzde oldukça popüler bir yapı malzemesidir.

Günümüzde çok yaygın olarak kullanılmakta olan prekast yapı malzemesi ülkemizde birçok inşaat projesinde tartışmasız olarak kullanılmaktadır. Prekast için teknik özellikler hem dayanıklılık bakımından hem kalite bakımından hem de görünüm bakımından en ideal olan bir yapı malzemesidir. Prekast için teknik özellikler kısaca şu şekilde açıklanabilir:

  • Prekast için yapılacak ilk iş kalıpların 10 ile 12 milimetre olarak hazırlanmasıdır. Püskürtme olarak yapılmakta olan panellerin A1 yanmaz özelliği ile yangına karşı en yüksek direnci göstermektedir. İnşaat için gerekli olan tüm yönetmeliğe uygunluk göstermesi de daha çok tercih sebepleri arasındadır.
  • Prekast yapı malzemesinin içinde kum içinde yaklaşık olarak %90 oranında silis bulunmaktadır.
  • Prekast içinde yer alan cam elyaf bir betonun sahip olduğu ömre sahip olmasına yardımcı olmaktadır. Ayrıca alkaliye karşı gösterdiği yüksek direncin yanında en minimum oranda da zirkonyum içermesi de oldukça önemlidir.
  • TSE standartlarına uygun olması ile aldığı belge ile de yapısı itibari ile oldukça ideal bir yapı malzemesi olduğunu kanıtlamıştır.
  • Prekast için teknik özellikler yapısı ile oynanmadığı sürece, doğru üretildiği sürece tüm inşaat projelerinde kullanılması en doğu olan bir malzemedir.
  • Prekast için teknik özellikler arasında doğa afetlerinden depreme karşı oluşabilecek en kötü durumlarda dahi büyük avantaj sağlayabilmektedir. Prekast yapı malzemesinin hafif olması, deprem anında olabilecek yıkılma dökülmelerde hayati tehlikeleri ortadan kaldırabilmektedir. Ayrıca özellikle son yıllarda yaşamış olduğumuz şiddetli dolu olaylarında birçok binanın yapısında oluşan zararlar da hem cephe görünümü için hem de yapıda bozulma söz konusu olmaktadır. Ancak bunun önüne geçebilmek de artık prekast yapı malzemesi ile artık çok kolay.
Tümü

Son Prekast Projelerimiz