Prekast Üretiminde Planlama

02.11.2018
Prekast Üretiminde Planlama

Prekast üretiminde planlama oldukça detay gerektiren bir süreçtir. Çünkü her aşamasında yapılması gerekenlerin prosedüre uygun yapılması demek prekast uygulamalarının hem yapım aşamasında hem kullanım sırasında herhangi bir sorun yaşanmaması demektir ki bu da uzun yıllar sağlıklı bir şekilde kullanım sağlaması demektir.

Prekast üretiminden öncelikle uygulamanın yapılacağı alanın keşfi sırasında doğru alınacak ölçülerle kalıpların oluşturulması ile başlamaktadır. Mimari çizimlerin ortaya çıkması ile ortaya çıkarılacak olan kalıpların en doğru şekilde ve ölçüde oluşturulması oldukça önemlidir. Kalıplarda otaya çıkacak ufacık bir hata demek prekast montajı sırasında büyük sıkıntıların doğması demektir. Bu durum büyük maddi kayıpların yanında bir de zaman kaybı yapım sürecinde ortaya çıkacak maliyetin yüksek çıkmasına neden olacaktır. Tüm bu aşamalar doğru şekilde tamamlandığında metrekare bazında yapının üzerine binecek yük de hesaba katılarak çelik profil ve bu profillerin kalınlıkları belirlenmelidir. Seçilen çelik profil gerekli niteliklerde olmazsa zamanla yapı yükü taşımayabilir ve ciddi güvenlik sorunu yaratabilir.

Prekast üretiminde planlama aşamaları arasında prekast karışımının doğru ölçülerde ortaya çıkarılması da oldukça önemlidir. Tüm bu aşamalardan sonra prekast montaj aşaması için de gerekli olan kadronun uzman kişilerden oluşması oldukça önemli bir noktadır. Prekast montajı için oluşturulan ekip ile birlikte prekast kaplama işlemlerinin farkı ortaya konulabilmektedir. Üretimi, yapımı kadar montajı da oldukça önemli olan prekast yapı malzemesinin tüm avantajlarını yaşamaya yardımcı olmaktadır.

Prekast yapı malzemesinin montajı için kullanılan çelik dübel ile bağlantı noktaları birleştirilir. İşin görselliği için doğru üretilen prekast yapı malzemesinin montajı da doğru yapıldığında ortaya eşsiz bir sanat eseri oluşturulması prekast yapı malzemesi ile mümkündür. Prekast yapı malzemesi ile oluşturulan her yapı her cephe farklılık için en ideal yapı malzemesidir.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz