Prekast Bileşenleri ve Görevleri

12.10.2018
Prekast Bileşenleri ve Görevleri

Prekast bileşenleri ve görevleri hakkında söylenecek çok şey bulunmaktadır. Prekast günümüzde enlerin en başında olan bir yapı malzemesidir. İster iç cephede ister dış cephede liderliğini koruyan prekast yapı malzemesi kullanılmak istenen her bölgede her mevsime her iklime direnç gösterebilmektedir.

Bu kadar geniş alanda kullanılması da prekast bileşenleri ve görevleri ile mümkün olabilmektedir. Prekast yapı malzemesi için oluşturulan karışımda miktarlar ne eksik ne de fazla olmalıdır. Yani prekast oluşumunda kullanılan bir çok ham madde ve maddelerin kararında kullanılması prekast bileşenleri ve görevleri için oldukça önemli noktalardır.

Prekat bileşenleri ve görevleri kısaca şöyledir:

Silis kumu: Prekast yapı malzemesinin yapı taşını oluşturmakta olan silis kumu için iki renk bulunmaktadır. Bej ile beyaz olarak bulunmakta olan prekast uygulamaları için en çok tercih edilmekte olan bej rengidir.

Beyaz Çimento: Oldukça fazla direnç gösteren, yapı malzemeleri arasında en dayanıklı yapı malzemeleri arasında beyaz çimento prekast üretimi sırasında büyük avantaj sağlayabilmektedir. hem mukavemeti hem sağlamlığı ile kendini ön plana çıkarmakta olan beyaz çimento kürlenme sürecinin sonuçlandırabilmesi için oldukça önemlidir.

Alkali Dayanımlı Cam Elyaf: Minimum miktarında zirkon kullanılan cam elyaf prekast bileşenleri arasında oldukça önemli bir maddedir. Cam elyaf kullanımı prekast için alkali drencini yükseltmekte ve prekast yapı malzemesinin direncini en n yüksek seviyeye çıkarmaktadır.

Polimer: Kimyasal reaksiyonları ortaya çıkarmaya fayda sağlayan polimer ile ısınma, soğutma, sertleşme ve yumuşama için oldukça önemli bir faktördür.

Akışkanlaştırıcı: İklime ve mevsim geçişlerinde oluşan şartlara göre dispersiyon sağlamakta olan akınlaştırıcının oldukça önemli bir görevi bulunmaktadır. Akışkanlaştırıcı sayesinde kolay şekil alması ve işlenebilmesine yardımcı olması sanatsal bir şekil kazandırılması bakımından da oldukça önemlidir.

Prekat bileşenleri ve görevleri için kullanılan bu maddelerin en önemli özelliği malzemelerin kaliteli olmasıdır. Her şeyde olduğu gibi oldukça önemli olan kalite ve güvenlik prekats yapı malzemesinin en temel özellikleridir. Bu durum da beraberinde sağlam, güvenli ve uzun ömürlü yapıların oluşmasına fayda sağlayacaktır ki yapılar için oldukça önemli detaylardır.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz