Prekast ile Tasarruf Yapmak

14.09.2018
Prekast ile Tasarruf Yapmak

Prekast ile tasarruf yapmak mümkün mü? Preakst demek tabi ki tasarruf demektir. Akabinde de “Bu tasarruf nasıl olur?” sorusu da kaçınılmaz bir şekilde karşımıza çıkmaktadır. Hem uygulamanın yapılma aşamasında hem monte edilmesi aşamasında hem de prekast uygulamalarının kullanıldığı alanlarda sağladığı avantajlar bakımından birçok artısı olan prekast uygulamalarının kullanımı inşaat sektöründe en başta gelmektedir.

Öncelikle prekast ile tasssaruf yapmak demek içeriğinde bulunan malzemeler sayesinde uzun ömürlü bir kullanım sağlaması ve alanları eski beton yapılarda olduğu gibi daraltmaması en önemli avantajları arasında yer almaktadır. Prekast uygulamalarının yapılacağı alanlarda gerekli olan tüm ölçüler alındıktan sonra kalıplar hazırlanır. Prekast uygulaması için yapılan karışım bu kalıplara dökülür, kurutulur. Bu işlemlerin bitmesi ile kolayca nakliye edilmesi ile prekast uygulamalarının kolayca da montajının yapılması hem işçilik için hem de yapının farklılığı için bulunmaz bir nimet olarak adlandırılır. Eskiden dökülen tonlarca ağırlığındaki betonlar hem binaların gereğinden fazla yük taşımasına neden olmaktaydı hem de klasik bir duvar olarak karşımıza çıkmaktaydı. Ancak prekast uygulamaları hem alanların daha geniş kalmasını sağlamakta hem de çeşitli şekillerle görsel bir şölen sunabilmektedir.

Prekast ile tasarruf yapmak ısı ve ses yalıtımı için en iyilerin başında gelmektedir. Hem yazın sıcağından hem de kışın soğuğundan korunabilmek için oldukça ideal bir uygulama olan prekast enerji tasarrufu için oldukça idealdir. Çağımızda oldukça önemli olan enerji tasarrufu tahmin edilenden çok daha büyük katkı sağlayacaktır. Tüm bu avantajların yaşanabilmesi içinde dikkat edilmesi gereken şey çalışma yapılacak olan firmanın güvenilir olmasıdır.

Prekast ile tasarruf yapabilme için uygulamayı yapacak olan firmanın güvenilir olması, alanında usta, tecrübeli bir ekip tarafından yapılması da oldukça önemlidir. Bu nedenle de prekast uygulamaları yapacak olan firma hakkında detaylı araştırma yapmak, mümkünse önceden yapılan prekast uygulamalarını bizzat görmek, ekipte bulanan kişilerin ne kadar donanımlı olduğunu araştırmak gerekmektedir. Günümüzde fason iş yapan çok sayıda yer bulunmaktadır. Fason çalışan bu yerlerin kullandıkları malzemelerden tutun işi yapan kişilerin kalitesiz malzemeler ile özensiz iş yapmaları herkese çok daha pahalıya mal olacaktır.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz